3 razloga zašto je Vaš Web sajt najvažniji Vašim budućim kupcima

 1. Dobili ste poziv na sastanak od nepoznate osobe i šta ćete prvo uraditi? Pogledaćete njen Facebook profil zar ne? Pregledaćete njene fotografije i ostale objave da vidite s kim imate posla. Isto ćete uraditi i kada je u pitanju poslovni sastanak sa direktorom neke firme. Pregledati njihov Web sajt. Željećete da pregledate fotografije kancelarija, čime se to bave, koji asortiman proizvoda nude, kakva su iskustva njihovih dosadašnjih klijenata i slično. Isto to će uraditi i Vaši potencijalni klijenti. Ukoliko Vam je sajt loš ili neozbiljan stećiće loš utisak, a taj utisak je često negativan za sliku o Vama.
 2. Loš sajt je kao kad razgovarate sa klijentom i nemate vizit kartu da mu date. Slušali smo komentare klijenata koji su se hvalili svojim sajtovima. Često su im kupci govorili kako imaju divan Web sajt i kako se tamo mogu brojne informacije naći. Ukoliko nemate Web sajt klijenti te informacije nemaju gdje pronaći. To je kao da nemate vizit kartu te iz tog razloga klijent ne zna na koji broj telefona može da Vas pozove.
 3. Smanjite administraciju i koristite Web sajt na pravi način. Toliko puta Vam se desilo da morate nazvati “Maru” iz računovodstva da pošalje PDV broj postojećem kupcu a ona se ne nalazi u kancelariji. Zašto ga jednostavno ne okačite na Web sajt i date postojećem kupcu Vašu vizit katu te ga zamolite da isti preuzme sa Vašeg Web sajta?

3 razloga koja opravdavaju ideju o izradi Web sajta

 1. Najveći dio poslovanja se danas vrši online. Vaši potencijalni klijenti više neće pitati komšiju gdje mogu naći dobar crijep, ukoliko pokrivaju kuću, već će pitati Google. Za njih ne postojite ukoliko ne postojite na Webu.
 2. Jeftin je. Prosječan sajt posjeti mjesečno između 500 i 1000 korisnika. To znači na godišnjem nivou da Vaš Web sajt vidi između 6000 i 12000 ljudi za samo 100 KM koliko morate platiti hosting i domen da bi Vaš Web sajt bio vidljiv.
 3. Imate veliki asortiman proizvoda i sve ste ih prezentovali na Web sajtu. Postoji velika mogućnost da postojeći kupci slučajno tražeći kontakt podatke na Vašem Web sajtu zapravo shvate da vi imate i druge proizvode te požele proširiti saradnju sa Vama.

5 posljedica od imanja lošeg Web sajta

Kada znamo zašto je važno imati dobar Web sajt lako je zaključiti koje su to posljedice koje loš sajt nosi:

 1. Ostavljanje lošeg prvog utiska
 2. Pružanje nedovoljne količine informacija
 3. Slabo prisustvo u online svijetu
 4. Teškoće u pronalaženju novih klijenata
 5. Zaostajanje za konkurencijom

Web je sajt jedan vid kancelarije. To je Vaša kancelarija na Internetu. Kako bi se potencijalni klijent čudio što nemate fizičku kancelariju tako će se začuditi i ukoliko nemate Web sajt. Pa svaka iole ozbiljna firma ga ima.

Osim “Pa svi danas imaju Web sajt” postoji mnoštvo razloga zbog kojih bi svaka ozbiljna firma trebalo da ima Web sajt. Ti se razlozi mogu svesti na sljedeće: Web sajt Vam štedi i vrijeme i novac. Neimanje sajta ih naravno odnosi.

Jednom kada odvojite vrijeme i novac da napravite Web sajt taj izdatak se dugo neće ponoviti. Putem Web sajta kao medija ćete sve svoje potencijalne (ali i postojeće) klijente obavještavati npr. o akcijskim ponudama. Nećete svaki put štampati letke, što bi Vam oduzelo mnogo više vremena koje se odnosi na dizajniranje tog letka, pa njegovo štampanje, pa podjelu… A nećete ni potrošiti novac na štampu i sve ostale izdatke. Samo treba da unesete jednu novost na sajt. Gotovo dok trepnete! Vaša novost je dostupna svim potencijalnim kupcima.

Da sada ne govorimo o načinu na koji moderna tehnologija može da pronađe tačno one ljude kojima treba Vaš proizvod ili usluga… Sve je to podređeno najbitnijim razlozima da napravite Web sajt uz profesionalnu pomoć koju možete pronaći u InfoARS Web Design studiju.

Šta je Važno znati kod angažovanja firme za izradu Web sajtova?

 • Iskustvo prethodnih klijenata – pogledajte radove i tražite referenc listu kako biste znali kakav kvalitet možete da očekujete.
 • Tražite Ugovor o izradi Web sajta. Vašim podaci i poslovni emailovi moraju biti zaštićeni.
 • Tražite besplatno prijedlog – ne kupujte mačka u vreći. Na taj način ćete se sa kreatorima sajta usaglasiti u vezi sa Vašim potrebama i dobiti ono što je zaista najbolje za Vas.

Pogledajte našu referenc listu…