Centar za informatički razvoj – Infoars je specijalizovana ustanova koja pruža razne informatičke programe obuke (kurseve) s ciljem povećanja IT pismenosti. S tim u vezi važno je da naglasimo da imamo međunarodno priznate IT kurseve (sertifikate), informatičke kabinete kao i kvalitetne stručnjake.

Periodično Infoars organizuje besplatne radionice, uglavnom za mlađu populaciju, s ciljem da se ukaže značaj koji IT ima u svakodnevnom životu ljudi kao i mogućnosti koje pruža (freelancing zaposlenje).

Informatički kursevi

Informatički kursevi koje organizujemo su podijeljeni po oblastima i to:

Poslovni kursevi su prilagođeni za početnike ali i za one koji žele više. Prvi (početni modul) je prilagođen za ljude koji nikad nisu koristili računar. Drugi (napredni modul) kursa je namijenjen za “samouke” korisnike, prije svega radnike na poslovima administracije i smatra se alfabetom informatičke pismenosti. Na zahtjev naših učenika organizujemo i kurseve Access i Outlook.

Windows

Kreiranje foldera i kopiranje dokumenata nije sve što Windows može. Postoji još mnogo toga što bi trebao znati.

MS Word

Kucanje teksta nije sve što možeš uraditi u Wordu. Na kursu možeš naučiti i napredniji rad sa tabelama, tekstom, slikama i dr.

MS Excel

Nauči kako da pomoću MS Excela kreiraš proračune, tabelarno organizuješ podatke, grafikone i još mnogo toga.

PowerPoint

Nauči kako da oživiš i učiniš zanimljivim svoje prezentacije. Prezentacija će ti biti uspješna samo ako zadržiš pažnju tvojih slušaoca.

MS Outlook

Komunikacija putem elektronske pošte je danas najčešći oblik komunikacije. Nauči kako da organizuješ kontakte, grupe kontakata, podsjetnike i još mnogo toga.

MS Access

Želiš li biti efikasniji i svoj posao raditi za manje vremena? Ko ne želi, zar ne? Microsoft je napravio program koji mogu koristiti i prosječni korisnici računara za pravljenje baza podataka. Nauči kako da efikasnije organizuješ svoje podatke (fakture, adresari, razne evidencije i dr).

Internet marketing

Naučite kako da promovišete Vaš brend, povećate prodaju, angažujete kupce i povećate posjećenost Vaše web stranice. Na kursu se uče osnove oglašavanja putem društvene mreže Facebook, Google oglašavanje i osnove e-mail marketinga.

Cilj početnog modula ovog kursa je da samostalno napraviš jednostavnu web stranicu. Za one koji žele da postanu profesionalci postoje i napredni nivoi kursa na kojima se uče naprednije stvari i proširuje osnovno znanje sa početnog kursa.

HTML i CSS

Nauči kako da samostalno napraviš svoju prvu web stranicu. Ovaj posao pored toga što je kreativan nudi mogućnosti online zaposlenja.

JavaScript, jQuery i AJAX

Nauči kako da oživiš tvoju stranicu. JavaScript i jQuery će ti omogućiti da animiraš, napraviš rotator slika, omogućiš validaciju formi i još mnoge druge efekte. Za pohađanje ovog kursa neophodno je poznavanje HTML/CSS-a.

WordPress

WordPress je najbolja CMS platforma čija je glavna orijentacija estetika, web standardi i jednostavno korištenje. WordPress je besplatan i istovremeno će vam biti od neprocjenjive vrijednosti.

Adobe Dreamweaver

Izabrali smo ovaj alat zbog velikih mogućnosti koje pruža u kodiranju (automatsko kreiranje koda, live prikaz i dr). Smatramo da je u samom kodiranju rad mnogo efikasniji u odnosu na druge programske pakete.

 

Ovi kursevi su organizovani tako da obrade osnovnu i najvažniju tematiku grafičkog dizajna kroz konkretne primjere. Svaka ispod navedena aplikacija je bogata mogućnostima a mi smo izdvojili one najvažnije. Za pohađanje ovih kurseva potrebna je osnovna kompjuterska pismenost (poslovni kurs).

Adobe Photoshop

Nauči kako da urediš svoje fotografije za prikazivanje na Internetu, retuširanje fotografije, pripremu fotografije za korištenje u web formi (baneri, društvene mreže, fotografske galerije i slično) kao i za štampanu formu (reklamni materijali, fotografije, priprema proizvoda za katalog).

Adobe Illustrator

Nezamjenjiv alat za rad sa vektorskom grafikom. Znanje iz Illustratora će ti omogućiti da kreiraš logotipe, razne ilustracije, flajere, vizit karte, ikonice, banere, ambalažu, dizajn korporativnog identiteta, i mnogih drugih materijala za web i štampane primjene.

CorelDRAW

Program za rad sa vektorskom grafikom. Obzirom da Corel ima gotovo iste mogućnosti kao Illustrator pri izboru obično savjetujemo korištenje Illustratora ili kombinaciju Illustrator/Corel.

Adobe InDesign

Vjerovatno najozbiljniji program ukoliko želiš da tvoja priprema bude savršena u štampi. Koristi se kod preloma postera, flajera, brošura a skoro nezamjenjiv kod kreiranja magazina, novina i knjiga. Najviše ga koriste grafički dizajneri za pripremu za štampu.

Adobe Fireworks

Glavni razlog zbog kojeg preporučujemo Fireworks je zato što je to grafički program koji je kreiran isključivo za web designere. Lakši je i brži za učenje od Photoshopa, a u mnogim slučajevima ćeš isti rad mnogo brže napraviti u Fireworksu nego da ga praviš u Photoshopu.

Kurs animacije za djecu

Posebno sačinjen plan podstiče djecu da razvijaju kreativnost, navikavaju se na timski rad kroz druženje. Nakon završenog kursa djeca će moći samostalno da naprave animaciju.

Kurs fotografije

Kurs elementarne fotografije je namjenjen svima koji žele da unaprijede znanja, iskustva i vještine fotografisanja. Prevashodni cilj kursa je da polaznik vidi i uoči motiv na fotografski način i iznađe najbolje tehničko rješenje da ga realizuje u praksi.

Ovo su specijalizovani kursevi vezani za programiranje web i desktop aplikacija te baza podataka. Programiranje je veoma cijenjeno ovih dana.

PHP/MySQL

Na kursu možeš naučiti osnovne koncepte PHP programiranja a cilj kursa je da se napraviš dinamičan website sa CMS-om koji se povezuje na MySQL bazu podataka (CRUD).

Java

Programski jezik Java je idealan najpopularnijih ali i jedan od najkompleksnijih programskih jezika. Kao takav obrađujemo ga kroz tri nivoa kursa. Veoma je tražen na freelancing sajtovima.

Android

Cilj ovog kursa je da naučite kako da napravite svoju prvu Android aplikaciju bez obzira da li ste programer ili niste.

Kurs izrade igre za Android i iOS

Cilj ovog kursa je da naučite kako da napravite igru koja je kompatibilna za Android i iOS.

Ovi specijalizovani kursevi obuhvataju aplikacije za vođenje tehničke dokumentacije, tehničko projektovanje u 2D i 3D, modelovanje, animiranje i mnogobrojne druge primjene.

AutoCAD

AutoCAD je Computer – Aided Design (CAD) program za 2D i 3D dizajniranje i crtanje. To je vektorska aplikacija namijenjena za potrebe inženjera i raznih tehničara (mašinstvo, građevinarstvo i dr).

ArchiCAD

ArchiCAD je arhitektonski BIM CAD program. ArchiCAD je specijalizovan za upravljanje svim zajedničkim aspektima, kako estetikom tako i inženjerskim tokom procesa dizajna u građevinskom okruženju – zgrade, enterijer, eksterijer, urbana područja i dr.

Maya

Maya je najsavremeniji profesionalni program za 3D modelovanje, animaciju, efekte i renderovanje. U njemu se pravi sadržaj za filmove i televiziju, video-igre, web design i štampu.

Autodesk 3ds Max

Autodesk 3ds Max, bivši 3D Studio Max, je 3D računarski program za izradu 3D animacija, modela i slika. Često se koristi za dizajniranje video igara, TV reklama, u arhitektonskim vizuelizacijama a koristi se i za filmske efekte.

SolidWorks 2012

Kurs Solidworks uvodi polaznika u osnove ovog CAD softvera i to kroz četiri oblasti: izrada Sketcha (skice), izrada PART-ova (dijelova), izrada ASSEMBLY-a (sklopa) i na kraju kreiranje DRAWING-a (radioničkog crteža).

CATIA

CATIA je najmoćniji program svoje vrste među CAD (Computer Aided Design) softverima u svijetu. CATIA pripada grupi računarski potpomognutim aplikacijama za trodimenzionalno modelovanje. Ovaj program je stvorio Francuski Dassault Systems uz tehničku i marketinšku podršku IBM-a širom svijeta.

Ovo su specijalizovani kursevi vezani za montažu slike i zvuka, pokretne grafike i vizuelne efekte, profukciju za film, TV i web.

Adobe After Effects

Izradite nevjerojatne pokretne grafike i vizualne efekte. Adobe After Effects je program koji se koristi za kreiranje grafike i pokreta, koristi se u procesu postprodikcije filma i televizije.

Adobe Premiere Pro

Napravite profesionalnu produkciju za film, TV i web.  Adobe Premiere Pro je softver namenjen za montažu snimljenog materijala, slike i zvuka. Koristi se u većini filmskih, produkcijskih kuća i TV stanica.

Pored naprijed pobrojanih kurseva u mogućnosti smo organizovati specijalizovane i individualne kurseve. Za više informacija možete nas kontaktirati putem email adrese academy(a)infoars.net ili putem telefona 051 46 46 26 (mob. 066 99 66 88) svaki radni dan od 7:30 do 15:30h.

Zašto upisati InfoARS akademiju

  • Svaki kurs vode strpljivi i visokoškolvani instruktori.
  • Rad se odvija u malim grupama što omogućava svim polaznicima veću interaktivnost i bolji kvalitet nastave.
  • Svi polaznici će imati obezbjeđenu literaturu.
  • Svim našim polaznicima stojimo na raspolaganju svakodnevno u vidu online podrške putem emaila.

Za više informacija stojimo Vam na raspolaganju putem naše email adrese academy(a)infoars.net ili putem telefona 066 99 66 88.

Prijavi se na kurs

Vaše ime i prezime (obavezno)

Vaš Email (obavezno)

Kontakt telefon

Poruka

Adresa

Carice Milice 43
78000 Banjaluka
051/46 46 26
066/99 66 88
office@infoars.net

Kontaktirajte nas i putem Vibera od 8h do 15h: