Kurs primijenjenog engleskog jezika

Ovo nije još jedan kurs engleskog jezika u gradu! Ovo je primijenjeni engleski jezik za sve one koji žele da apliciraju za online poslove kod stranih kompanija. Kurs je zasnovan na praktičnim simulacijama u realnom poslovnom okruženju. Namijenjen je prvenstveno ljudima inženjerske struke (informatičari, arhitekte itd.), kao i ostalim stručnjacima (menadžeri, stručnjacima iz prodaje i marketinga) koji svoje kompetencije žele da ponude na svjetskom tržištu te imaju potrebu da angažuju stručnjake iz drugih zemalja za poslove dizajna, programiranja, projektovanja, copyrightinga i drugih oblasti. Kroz simulacije će praktično biti uvježbane poslovne situacije kao što su razgovor za posao, predstavljanje proizvoda, prodaja usluge, poslovni sastanak sa stranim klijentima i slično.

Kurs je organizovan u dva dijela

Prvi, nezaobilazni dio kursa vodi profesor engleskog jezika sa dugogodišnjim iskustvom i bazira se na učenju jezika. Profesor će kroz predavanja i vježbe praviti uvod za drugi, praktični dio kursa. Tokom prvog dijela kursa oko 30% gradiva će biti uvod za drugi dio kursa i sadržavaće terminologiju iz oblasti informatike, prodaje, marketinga i dr. poslovne terminologije kao i primjere koji će kasnije biti korišteni u drugom dijelu kroz simulacije. Prvi dio kursa je osmišljen kao opšti kurs engleskog jezika koji će polaznicima omogućiti sticanje vještina u pisanom i govornom jeziku. Obrađivaće se vremena, fraze, vokabular iz tematike koja je vezana za područje rada polaznika. Polaznici će redovno dobijati materijale sa vježbama obrađenog gradiva.

Drugi, praktični dio kursa, vodi predavač koji je po zanimanju ekonomista i ujedno je sudski tumač za engleski jezik. Ovo predavanje baziraće se na praktičnim simulacijama i primjerima iz poslovnog ambijenta na kojem će polaznici moći da nauče vještine prodaje i prezentacije vlastitih, kao i kompanija u kojima su zaposleni klijenti na inostranom tržištu. Pored simulacija, polaznici će kroz web sajtove za pronalaženje poslova uz nadzor stručnih lica aplicirati za poslove. Takođe, polaznici će naučiti kako da naprave lični ili portfolio kompanije na engleskom jeziku te da ga postave online. U ovom dijelu kursa najveća pažnja će biti posvećena praktičnom dijelu u smislu pozitivne prakse InfoARSa u poslovnoj komunikaciji kao i u kanalima za prodaju znanja putem Interneta.

Simulacije i primjeri

 • Simulacija “Pravljenje biografije”
 • Simulacija “Pisanje motivacionog pisma”
 • Simulacija “Intervju za posao”
 • Simulacija “Telefonski razgovor”Video prezentacije
 • Simulacija “Zakazivanje sastanka”
 • Simulacija “Ispitivanje potreba klijenta”
 • Simulacija “Vještina prodaje vlastitih proizvoda i usluga”
 • Prezentacija “Osnove informacionih tehnologija u praksi”
  1. Savladavanje osnovne IT terminologije
 • Praktičan primjer “Komunikacija putem socijalnih mreža”
  1. LinkedIn, Twitter i dr.
 • Praktičan primjer “Komunikacija putem emaila”
  1. pronalaženje potencijalnih klijenata
  2. sastavljanje poslovnog pisma i zakazivanje razgovora
 • Praktičan rad “Apliciranje na poslove online”
  1. pravljenje naloga na elance.com
  2. proučavanje potreba kupca
  3. pravljenje aplikacije
  4. komunikacija s klijentom
  5. pomoć polaznicima oko njihovih aplikacija
  6. primjeri ugovora sa klijentom
 • Prema potrebi polaznika tokom kursa mogu biti definisane dodatne teme za simulacije.

Predavanja su  velikom dijelu interaktivna uz korištenje računara, video prezentacija i kvizova. Prilikom prijave polaznici će polagati ulazni test za formiranje grupa sa istim nivoom znanja. Nastava se održava 2 puta sedmično u trajanju od dva školska časa. Edukacija se izvodi radnim danima od 18h. Planirano je da kurs počne od 10. septembra.

Predavači

 • Duška Udovičić, profesor engleskog jezika i književnosti
 • Dragan Koprena, diplomirani ekonomista i sudski tumač za engleski jezik.

Kurs traje dva školska polugodišta.

Cijena kursa je 115 KM mjesečno (za polaznike koji se prijave do 15. septembra, cijena sa popustom iznosi 89 KM mjesečno)

Svi zainteresovani polaznici za kurs opšteg engleskog trebaju obaviti ulazno testiranje radi utvrđivanja nivoa znanja.

Za više informacija pozovite 051 46 46 26, 066 99 66 00 ili se javite na email: