Šta je linux?

Linux je besplatan operativni sistem koji je u posljednim godinama doživio eksplozivan rast usljed rasta interneta. Koristi se za web servere, baze podataka, mail servere, ftp server, aplikacione servere, i mnoge druge.

Pogledaj program kursa

Za koga je namijenjen kurs Linuxa?

Kurs Linuxa je namijenjen polaznicima koji nisu imali iskustva u radu sa ovim operativnim sistemom.

Šta je moguće naučiti na ovom kursu?

Nakon završetka kursa, polaznici će biti u stanju da instaliraju sam operativni sistem kao i da savladaju osnovne vještine potrebne za uspješan rad iz komandne linije. Detaljam plan rada možete pogledati na sledećem linku.

Šta je uključeno u program obuke?
  • 1 polaznik na 1 kompjuter
  • Profesionalna oprema za ovu namjenu
  • Podrška putem emaila i telefona
Da li je potrebno predznanje za pohađanje ovog kursa?

Za polaznike koji žele pohađati ovaj kurs, neophodno je osnovno poznavanje rada na računaru u smislu rada sa operativnim sistemom Windows.

Program i termini obuke?

Obuka u grupi traje 30 časova. Nastava se pohađa dva puta nedeljno po dva školska časa i na raspolaganju su termini: od 16:30h do 21:30h tokom cijele sedmice (ponedjeljak – nedjelja).

Ko je predavač na ovom kursu?

Milenko Letić, dugogodišnji server administrator.

DDa li po završetku kursa dobijam sertifikat?

Da, po završetku svakog pojedinačnog modula vrši se testiranje polaznika i u skladu sa rezultatima tog testiranja polaznici dobijaju sertifikate.

Gdje mogu pogledati cijene obuke?

Cijene svih obuka u možete pogledati na sledećem linku. Za individualnu obuku, cijene se definišu u skladu sa potrebama polaznika. Za više informacija možete nas kontaktirati putem telefona +387 51 46 46 26, putem emaila ili putem Facebook stranice.

Gdje se nalazi kabinet za nastavu?

Ulica Carice Milice 43, 78000 Banja Luka.