Access

Access je dio Microsoft-ovog paketa Office i predstavlja aplikaciju za rad sa bazama podataka. Access je ustvari relacioni sistem za upravljanje bazama podataka a namjenjen je za projektovanje, eksploataciju prostih i složenih relacionih baza. Kompatibilan je sa mnogim drugim programskim paketima za rad i obradu baze podataka. Access se koristi za projektovanje aplikacija u malim i srednjim preduzećima. Iako nije serverskog tipa, podržava višekorisnički režim rada.

Pogledaj program kursa

Kome je namijenjen ovaj kurs?

Rad sa Access bazama podataka se danas smatra kao sastavni dio osnovne informatičke pismenosti. Access je jednostavan softverski paket koji obezbeđuje prosječnom PC korisniku mogućnost da samostalno pravi i uređuje relacione baze podataka. Namijenjen je poslovnim korisnicima koji računar koriste administrativnim poslovima (male kompanije, banke, fin. institucije, državna služba i dr). Zbog jednostavnosti korištenja Access Vam omogućava da za veoma kratko vrijeme savladate osnove ovog alata.

Šta je moguće naučiti na ovom kursu?

Na kraju ovog kursa polaznici će biti u stanju da samostalno izrade jednostavnu aplikaciju sa bazom podataka kreiranu u Access-u.

Šta je uključeno u program obuke?
  • 1 polaznik na 1 kompjuter
  • Profesionalna oprema za ovu namjenu
  • Podrška putem emaila i telefona
Da li je potrebno predznanje za pohađanje ovog kursa?

Za polaznike koji žele pohađati ovaj kurs, neophodno je osnovno poznavanje rada na računaru u smislu rada sa kreiranjem, izmjenom i brisanjem fajlova kao i poznavanje rada na Windows operativnom sistemu.

Program i termini obuke?

Obuka za Access u grupi traje 26 časova. Nastava se pohađa dva ili tri puta nedeljno po dva školska časa (1,5 h). Na raspolaganju su termini od 16:30h do 21:30h tokom cijele sedmice (ponedjeljak – nedjelja).

Ko je predavač na ovom kursu?

Zoran Janković, profesor informatike, ima dugogodišnje profesionalno predavačko iskustvo.

Da li je moguće individualno pohađanje nastave?

Ako obuku pohađate individualno (polaznik sam sa instruktorom) obuka traje kraće u zavisnosti od raspoloživih termina i moguće je organizovati u terminima tokom cijelog dana, od 8:00h do 22:00h, tokom svih dana u sedmici. Ovaj vid obuke je nešto skuplji u odnosu na grupnu obuku, ali je brzina usvajanja znanja dosta veća. U dogovoru sa koordinatorom nastave moguće je mijenjati termine, broj časova, broj dolazaka i sl.

Da li po završetku kursa dobijam sertifikat?

Da, po završetku svakog pojedinačnog modula vrši se testiranje polaznika i u skladu sa rezultatima tog testiranja polaznici dobijaju sertifikate.

Da li je moguće polagati test u cilju dobijanja sertifikata?

Da, polaznik ima mogućnost da pristupi polaganju testa bez obaveznog prisustva predavanjima. Ukoliko pokaže više od 70% uspješnosti na testiranju, polaznik stiče pravo na sertifikat.

Gdje mogu pogledati cijene obuke?

Cijene svih obuka u možete pogledati na sledećem linku. Za individualnu obuku, cijene se definišu u skladu sa potrebama polaznika. Za više informacija možete nas kontaktirati putem telefona +387 51 46 46 26, putem emaila  ili putem Facebook stranice.

Gdje se nalazi kabinet za nastavu?

Ulica Carice Milice 43, 78000 Banja Luka.