Java

Java je objektno-orijentisani programski jezik razvijen od strane Sun Microsystems kompanije 1995. godine. Generalno, sam jezik pokriva tri oblasti razvoja: desktop aplikacije, Web aplikacije i mobilne aplikacije. Primjena Java jezika je dosta široka, a ono po čemu će Java biti prepoznatljiva još dugo vremena jeste razvoj aplikacija za Android platformu. Početni kurs Java jezika namijenjen je polaznicima koji žele da se upoznaju sa osnovama samog jezika, kao i da nauče osnove objektno-orijentisanog programiranja. Kroz početni kurs, polaznici će naučiti da naprave jednostavnu višenitnu dekstop aplikaciju koja će čuvati podatke u fajlovima na fajl sistemu, npr. katalog filmova ili knjiga i sl.

Za koga je namijenjen kurs Jave?

Kurs Jave je namijenjen svima koji žele da nauče tehnike korištenja potrebnih programa i programskih jezika pomoći kojih se od ideje dolazi do gotove aplikacije.

Šta je moguće naučiti na ovom kursu?

Na kraju ovog kursa polaznici će naučiti da samostalno izrade jednostavnu web aplikaciju sa bazom podataka.

Šta je uključeno u program obuke?
  • Profesionalna oprema za ovu namjenu
  • Podrška putem emaila i telefona
Da li je potrebno predznanje za pohađanje ovog kursa?

Za polaznike koji žele pohađati ovaj kurs, neophodno je osnovno poznavanje rada na računaru u smislu rada sa kreiranjem, izmjenom i brisanjem fajlova kao i poznavanje rada na Windows operativnom sistemu.

Program i termini obuke?

Obuka u grupi traje 50 časova . Nastava se pohađa dva puta nedeljno po dva školska časa i na raspolaganju su termini: 16:30h do 21:30h tokom cijele sedmice (ponedjeljak – nedjelja). U zavisnosti od zahtjeva polaznika, termine i broj časova po dolasku je moguće mijenjati.

Ko je predavač na ovom kursu?

Dijana Vuković, ima dugogodišnje profesionalno predavačko iskustvo.

Da li je moguće individualno pohađanje nastave?

Ako obuku pohađate individualno (polaznik sam sa instruktorom) obuka traje kraće u zavisnosti od raspoloživih termina i moguće je organizovati u terminima tokom cijelog dana, od 8:00h do 22:00h, tokom svih dana u sedmici. Ovaj vid obuke je nešto skuplji u odnosu na grupnu obuku, ali je brzina usvajanja znanja dosta veća. U dogovoru sa koordinatorom nastave moguće je mijenjati termine, broj časova, broj dolazaka i sl.

Da li po završetku kursa dobijam sertifikat?

Da, po završetku svakog pojedinačnog modula vrši se testiranje polaznika i u skladu sa rezultatima tog testiranja polaznici dobijaju sertifikate.

Gdje mogu pogledati cijene obuke?

Cijene svih obuka u možete pogledati na sledećem linku. Za individualnu obuku, cijene se definišu u skladu sa potrebama polaznika. Za više informacija možete nas kontaktirati putem telefona +387 51 46 46 26, putem emaila  ili putem Facebook stranice.

Gdje se nalazi kabinet za nastavu?

Ulica Carice Milice 43, 78000 Banja Luka.