Logo dizajn

Logo je spoj grafičkih elemenata, simbola, ilustracija ili ikona koji označava proizvod, uslugu, predmet ili ideju. Simbol se može sastojati od slova (različitih tipografskih stilova), grafike i drugih kombinacija.

Logo je dio vizuelnog identiteta kompanije i njegova uloga je stvaranje jedinstvene slike na tržištu tj. diferenciranje od ostalih. Cilj logotipa je trenutno prepoznavanje onoga što on označava (proizvod, uslugu, osobu, predmet, ideju, događaj). Krajnji cilj logotipa je njegov doprinos jačanju brenda što ima za rezultat veći uspjeh firme.

Zašto nam treba logo:

  • Razlikovanje od konkurencije.
  • Izdvajanje od ostalih simbolom koji karaktetriše Vaš posao.
  • Obezbeđenje jasnije identifikacije.
  • Omogućićete klijentima da formiraju lični odnos sa Vašim identitetom.
  • Otvaranje novih poslovnih mogućnosti.
  • Komunkacija sa cijelim svijetom putem efektne slikovne poruke.

Logo može veoma lako uspostaviti vizuelnu komunikaciju sa javnošću i uticati na formiranje identiteta Vašeg biznisa.

Značaj logotipa leži u tome što ga klijenti ili potrošači lako pamte i povezuju sa firmom, uslugom ili proizvodom. Tajna uspjeha logotipa je u tome što se slike lakše pamte nego riječi.

Boja igra važnu ulogu u kreiranju logotipa i kompletnog identiteta. Jarke boje su prikladne za nove kompanije koje se bave tehnologijom, konzervativnije boje kao što su teget plava i šumsko zelena odgovaraju finansijskim institucijama.

Boja je toliko važna da se kompanije trude da zaštite pravo na korištenje određenih boja. Boje se koriste u svrhu buđenja određene emocije u okviru određenog ciljnog tržišta.